BEDOELING


Als fervente dagboekschrijver wil Reginald Braet een Vlaams Dagboekarchief oprichten naar analogie met het Nederlands Dagboekarchief (NDA).


Hier zullen dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen, memoires en po√ęzie's uit het Vlaams Taalgebied een veilige thuishaven vinden.


Actief verzamelen van dagboeken om in een collectie op te nemen is de boodschap. In het verleden zijn in de loop der jaren veel dagboeken, briefwisselingen uit nalatenschappen op rommelmarkten verloren gegaan of zelfs in de afvalcontainer vernietigd. Dat is jammer want dergelijke documenten zijn van grote betekenis voor onze kennis over het dagelijks leven van gewone mensen vroeger en nu.


Het VDA zorgt ervoor dat dagboeken, briefwisselingen, memoires en andere persoonlijke schrijfsels een tweede leven krijgen.

WAAROM EEN VDA?


Naar Nederlands voorbeeld waar men al zo'n 1000 dagboeken verzamelden, willen wij dit voor ons taalgebied realiseren


In ons land bestaat er al een Franstalig centrum om dit te verzamelen. Ook in Duitsland is men er al lang mee bezig. Bijgevolg mag Vlaanderen niet achterblijven


Het VDA is continu op zoek naar dagboeken, reisdagboeken, briefwisselingen en memoires uit het Vlaamse taalgebied. Maar hebt u documenten voor onze collectie - van uzelf of bv. uit een nalatenschap? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@bosenbeverveld.be.


Veel gestelde vragen willen we overnemen van de Nederlandse site omdat de problemen quasi gelijklopend zijn :


http://www.dagboekarchief.nl/veelgestelde-vragen/

NEDERLANDS DAGBOEKARCHIEFWWW.dagboekarchief.nlDUITS DAGBOEKARCHIEF

.


WWW.tagebucharchiv.de


VLAAMS DAGBOEKARCHIEF


Contacteer :


Reginald Braet


reginald.braet@gmail.com


0475/97 56 18